Pec na pelet za etazno grejanje TERMO PELET MBS sobna

Etazna pec na pelet za centralno grejanje TERMO PELET MBS

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
Pec MBS TERMO pelet CG 12kW
Pec MBS TERMO pelet CG 18kW
Pec MBS TERMO pelet CG 25kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
136.500,00
155.610,00
142.800,00
162.792,00
183.750,00
209.475,00
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

 Peći na pelet za centralno grejanje MBS TERMO PELET

Grejanje na pelet predstavlja najekonomičniji i ekološki najčistiji tip grejanja budući da pelet predstavlja proizvod dobijen presovanjem piljevine bez dodatnih vezivnih agenasa, visoke suvoće. Kao takav pelet predstavlja obnovljiv izvor grejanja, visoke kalorične vrednosti ( do 5 kWh/kg ) sa niskim nivom nesagorivih primesa ( manje od 1% pepela se stvara sagorevanjem peleta). Sa ovim činjenicama na umu su inženjeri fabrike Milan Blagojević. Smederevo konstruisali peći na pelet . Njihove peći omogućavaju automatski rad sa mogućnošću programiranja uključivanja u narednih sedam dana kao i daljinsko upravljanje, pri čemu se imalo na umu i puna estetika proizvoda i veliki izbor dostupnih boja.

Peć na pelet  Thermo Pellet ima u svom sastavu kompjutersku jedinicu za upravljanje koja uparavlja ostalim elementima sistema, dozator peleta ili puž, električni grejač-upaljač ( koji radi samo prilikom potpaljivanja ) i ventilator dimnih gasova. Sa prednje strane je veliko termootporno staklo koje odaje toplotu zračenjem što dodatno obezbeđuje dodatnu ugodnost boravka u prostoriji. Sa zadnje strane se nalaze priključci za vodu-centralno grejanje, priključci za napajanje strujom kao i priključci za dimne cevi. U sastav peći ulazi i displej za podešavanje parametara rada peći na gornjoj strani, spemnik za pelet i pepeljara za pepeo. U svom satavu peć ima i senzor temperature vazduha prostorije kao i senzor temperature kotlovske vode putem kojih se može podešavati željena  tempertura. Kada peć dostigne zadatu temperaturu onda ulazi u ekonomik režim.

Automatizovanost peći na pelet MBS pruža pun komfor i minimalno angažovanje korisnika oko same peći. Automatizacija se ogleda u tome što pećima svoj sat i da je moguće programirati peć na dnevnom i nedeljnom nivou. Dnevno se peć može paliti i gasiti dva puta, a nedeljni program omogućava četiri programa ( četiri vremena paljenja i gašenja ) koji se zadaju pojedinačnim danima u nedelji. Od mera sigurnosti postoje zvučni alarmi zbog visoke temperature izlaznog dima, nepravilnosti u odvođenju dima putem ventilatora (zbog teperaturne sonde ventilatora), nepaljenja peleta u fazi paljenja, u slučaju nedostatka peleta i u slučaju gašenja peći.

        

Peć na pelet za centralno grejanje MBS TERMO pelet 12kW, 18kW ili 25kW nudi najekonomičnije zagrevanje celog stambenog prostora sa visokim kvalitetom koji obezbeđuje maksimalno iskorišćenje ekološkog goriva. Mnogi topli domovi u Evropskoj uniji koriste ovu peć.

Dimenzije peći su 1168x596x712, nominalna snaga 12kW, 18kW ili 25kW, snaga predata vodi 8kW, 14kW ili 21kW, a snaga predata okolini 4kW. Ukupna snaga električnog dela 550W, prečnik dimnjače je 80mm, a stepen iskorišćenja ja 91% 

Slični proizvodi