Kotao na Pelet FERROLI EASYFIRE

Kotao na pelet 17-38 kW Ferroli Easyfire Srbija

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
EASYFIRE 17-17kw
EASYFIRE 24-23.2kw
EASYFIRE 29-29kw
EASYFIRE 35-34.4kw
EASYFIRE 39-38.3kw
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
316.968,75
380.362,50
326.025,00
391.230,00
344.137,50
412.965,00
358.627,50
430.353,00
378.551,25
454.261,50
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotao na pelet Easyfire 
 
Kao poseban oblik grejanja na drva, grejanje na pelet kombinuje tehnologiju kotlova na čvrsto gorivo sa vrlo visokom lakoćom upotrebe npr. kao kod kotlova na gas. Kako su ovi kotlovi doživeli ekspanziju na tržištu tako im je i opseg kapaciteta rastao, pa je sada moguće naći odgovarajući kotao skoro svake veličine i kapaciteta.
 
Kotao na pelet Easyfire karakteristike:
 
♦ Vrlo kompaktan kotao na pelet za centralno grejanje sa integrisanim automatskim gorionikom
♦ Ručka na vratima je u ravni sa prednjim panelom 
♦ Toplotno izolovani bočni i gornji paneli nemaju vidljive šrafovi 
♦ Ručice za čišćenje turbulatora su delimično skrivene 
♦ Toplotna izolacija panela kućišta ograničava toplotne gubitke i održava spoljašnju površinu hladnom
♦ Easyfire kotlovi raspolažu sa velikim skladišnim prostorom (70 kg za modele 29 - 35 - 39 i 50 kg za modele 17 - 24)
 
Kotao na pelet
 
Kotlovi na pelet su dostupni u poluautomatskoj i potpuno automatskoj verziji. U poluautomatskom sistemu grejanja na pelet korisnici moraju ručno puniti rezervoar za skladištenje peletima. Odatle se gorivo transportuje do komore za sagorevanje.
 
Potpuno automatska verzija čini ovaj posao lakšim. Umesto toga, gorivo prolazi kroz transportni sistem iz skladišnog prostora kotla na pelet direktno u kotao bez intervencije korisnika sistema.
 
Pored skladišnog prostora ili kontejnera za skladištenje i transportnog sistema, kotao na pelet sastoji se od čvrstog kućišta, komore za sagorevanje sa materijalom otpornim na toplotu, vijka za ubacivanje peleta, kao i izmjenjivača toplote.
 
Efikasno sagorevanje i naročito visok stepen efikasnostiposti se postižu dovođenjem primarnog i sekundarnog vazduha za sagorevanje preko protokomera sa senzorom za pritisak.
 
Pre započinjanja procesa sagorevanja, pelet se transportuje u komoru za sagorevanje. Ako se komora za sagorevanje napuni, automatsko paljenje počinje process sagorevanja.
 
Ugrađena lambda sonda kao i senzori temperature izduvnih gasova prate proces sagorevanja i osiguravaju da pelet optimalno i potpuno sagoreva. Sa proizvedenom toplotnom energijom, integrisani izmenjivač toplote se zagreva, nakon čega se ta toplota prenosi na vodu u sistemu grejanja.
 
Fino zrnasti ostaci drveta se kompresuju pod visokim pritiskom i sabijaju, koji se nakon toga presuje u cilindričnu formu. Sirovi materijal se skladišti i transportuje kada je dovoljno suv. Apsolutno suvo skladište je  neophodno, jer je ovo jedini način da se obezbedi kvalitetno gorivo, i da se dobije besprekorno i efikasno sagorevanje.
 

Slični proizvodi