Kotao na pelet 12-25 kW ECOSPAR

Kotao na pelet Ecospar Super cena Srbija Expont

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
MINIMA B 12 kW
ALBA B 18 kW
AURIGA B 25 kW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
162.099,00
194.518,80
172.840,50
207.408,60
184.363,20
221.235,84
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotlovi na pelet etažni podrumski 12 - 25 kW ECOSPAR

 

Grejanje na pelet je jednostavan, jeftin i automatizovan način centralnog grejanja koji je sve više zastupljen. Cena samog grejanja kao i ekonomičnost potrošnje pri grejanju na pelet čine ovaj način sve popularnijim.
Sa tim na umu kotlovi na pelet fabrike Ecospar su osmišljeni da predstavljaju pouzdan, efikasan i udoban način da u zimskim mesecima zagrejete Vaše prostorije, uz minimum potrošnje, maksimalni koeficijent energeske i toplotne efikasnosti, kao i minimum rada oko samog kotla.
 
Kotao na pelet Ecospar se odlikuje kvalitetnom izradom i kvalitetnim komponentama koje se ugrađuju u njega. Kotao je izrađen od kotlovskog lima debljine 5mm, izolovan presovanom kamenom vunom debljine 5cm i opremljen atomatikom za siguran rad kotla.
Kotao na pelet Ecospar putem jednostavnog podešavanja omogućava rad sa peletom lošijeg kvaliteta, koji je česta pojava na našem tržištu. Rad sa peletom prve, druge i treće kategorije je moguće podesiti i pri tome maksimalno obezbediti maksimalno iskorišćenje peleta.

Putem LCD displeja se može upravljati kotlom na jednostavan i pregledan način,podešavati temperatura vode u kotlu, jačina rada i kvalitet peleta.

Kotlovi na pelet Ecospar ne zahtevaju poseban dimnjak već se dim može sprovesti iz prostorije putem dimnih cevi i obezbediti otvor od bočnih vetrova
 
U SKLOPU ETAŽNOG KOTLA SU PUMPA, EKSPANZIONA POSUDA i UPRAVLJAČKA JEDINICA.
 

 

Započinje da radi pritiskom na samo jedno dugme, kao što priliči najboljim kotlovima na pelet. Kotlovi na pelet snage od 12-25 kW MINIMA B idealni su za zagrevanje prostora 80-100 m², ALBA B 120-150 m², i AURIGA B do 180 m² . Na raspolaganju je varijanta diskretna za vaš dom - iako će biti daleko od očiju u podrumskim prostorijama, osećaćete njegovo prisustvo, predstavljeno kroz ugodnu toplinu u vašem domu.

 

 

 
Kotlovi na pelet
 
Grejanje na pelet je dostupno u poluautomatskoj i potpuno automatskoj verziji. U poluautomatskom sistemu grejanja na pelet korisnici moraju ručno puniti rezervoar za skladištenje peletima. Odatle se gorivo transportuje do komore za sagorevanje.
 
Potpuno automatska verzija čini ovaj posao lakšim. Umesto toga, gorivo prolazi kroz transportni sistem iz skladišnog prostora direktno u kotao bez intervencije korisnika sistema.
 
Pored skladišnog prostora ili kontejnera za skladištenje i transportnog sistema, kotao na pelet sastoji se od čvrstog kućišta, komore za sagorevanje sa materijalom otpornim na toplotu, vijka za ubacivanje peleta, kao i izmjenjivača toplote.
 
Efikasno sagorevanje i naročito visok stepen efikasnostiposti se postižu dovođenjem primarnog i sekundarnog vazduha za sagorevanje preko protokomera sa senzorom za pritisak.
 
Pre započinjanja procesa sagorevanja, pelet se transportuje u komoru za sagorevanje. Ako se komora za sagorevanje napuni, automatsko paljenje počinje process sagorevanja.
 
Ugrađena lambda sonda kao i senzori temperature izduvnih gasova prate proces sagorevanja i osiguravaju da pelet optimalno i potpuno sagoreva. Sa proizvedenom toplotnom energijom, integrisani izmenjivač toplote se zagreva, nakon čega se ta toplota prenosi na vodu u sistemu grejanja.

Slični proizvodi