Kotao na pelet Thermo Pelet DON 22KW MBS

Kotlovi na pelet snaga od 22kW Super cena Srbija

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
Kotao MBS Thermo Pelet DON 22 KW
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
160.072,00
192.086,40
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotao na pelet Thermo Pellet DON 22 kW MBS
 
Kotlovi na pelet fabrike MBS su osmišljeni da predstavljaju pouzdan, efikasan i udoban način da u zimskim mesecima zagrejete Vaše prostorije, uz minimum potrošnje, maksimalni koeficijent energeske i toplotne efikasnosti, kao i minimum rada oko samog kotla.
 
Kotao na pelet Thermo Pellet DON 22kW MBS ima mogućnost podešavanja koja omogućavaju rad sa peletom druge pa cak i treće kategorije.
 
Kapacitet magacina za pelet je 50 kg. Kotao je izrađen od kotlovskog lima debljine 5mm., izolacija kotla na pelet je od mineralne vune debljine 50mm. Uz dobru termičku izolaciju vrata ložišta, spoljnih vrata i spoljnih površina kotla na pelet dolazi do minimalnog odavanja toplote zračenjem u prostoriji gde je kotao smešten. Poseduje mogućnost nedeljnog programiranja rada na srpskom jeziku.
 
Kotao na pelet DON 22kW MBS poseduje mogućnost upravaljanja preko mobilne aplikacije i preko WiFi konekcije: može se uključivati i isključivati, podešavati snaga, sobne temperature i temperature vode u kotlu na pelet.
 
Jednostavno je održavanje ovog kotla na pelet - Ručno čišćenje izmenjivača toplote bez otvaranja poklopca komore dimnih gasova.
 
Oprema kotla na pelet DON 22kW MBS:   
 
Prateća elektronika, presostat dimnih gasova, merne sonde, sigurnosni termostat za merenje tempreture vode u kotlu na pelet, ventilator dimnih gasova, motor dodavača peleta, cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda, sigurnosni i odzračni ventil. 
 
Tehničke karakterisitike kotla na pelet Thermo Pellet DON 22 kW MBS: 
 

♦ Snaga 22 KW

♦ Snaga predata vodi 21 KW
♦ Snaga predata okolini 1 KW
♦ Površina zagrevanja 143 m²
♦ Potrošnja peleta 1.6-4.3 kg/ h
♦ Kapacitet magacina za pelet 50 kg
♦ Stepen iskorišćenja 90%
♦ Emisija CO 0.03%
♦ Zapremina kotla 41 L
♦ Priključak za vodu 1"
♦ Temperatura izduvnih gasova 120º
♦ Prečnik odvodad ima 80mm
♦ Dimenzije (VxŠxD) 138x66x73 cm
♦ Težina 270 kg
♦ Potrebna promaja 2-12 Pa
♦ Maksimalni radni pritisak 2.5 bar

Kotlovi na pelet
 
 
Kao poseban oblik grejanja na drva, grejanje na pelet kombinuje tehnologiju kotlova na čvrsto gorivo sa vrlo visokom lakoćom upotrebe npr. kao kod kotlova na gas. Kako su ovi kotlovi doživeli ekspanziju na tržištu tako im je i opseg kapaciteta rastao, pa je sada moguće naći odgovarajući kotao skoro svake veličine i kapaciteta. Više o kotlovima na pelet možete saznati na našem blogu.
 
Uopšteno, pojmovi kao što su peć na pelet i kotao na pelet i dalje su zbunjujući za neke korisnike. Ključna razlika između ova dva tipa: kotao na pelet se koristi kao izvor toplote za sistem centralnog grejanja i ceo objekat snabdeva toplotnom energijom, i u zavisnosti od sistema sanitarnom toplom vodom.
 
Peć na pelet, međutim, obično radi kao duvalica i predaje deo količine toplote na sobni vazduh konvekcijom, ako ne zagreva vodu u sistemu grejanja. Često se postavlja u dnevnom boravku i na mestu ugradnje u velikom procentu odaje toplotu zračenjem što odaje osećaj ugodnosti. Ovaj efekat je pospešen protivpožarnim vratima sa staklom, što omogućava jasan pogled na proces sagorevanja. Međutim, ako peć na pelet zagreva i vodu za centralni sistem grejanja, ona takođe može grejati ceo objekat. Više o pećima na pelet možete saznati na našem blogu.
 

Slični proizvodi