Gorionik na pelet sa opremom FERROLI

Gorionik na pelet sa opremom FERROLI

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
Gorionik pelet SUN P7- 34.1 kw Ferroli
Gorionik pelet SUN P12- 55 kw Ferroli
Vrata za montazu P7
Vrata za montazu P12
Spremnik za pelet 140 kg
Spremnik za pelet 350 kg
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
100.300,00
114.696,00
118.000,00
135.086,00
15.222,00
18.266,40
15.812,00
18.974,40
12.687,50
15.225,00
17.375,00
23.605,54
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

GORIONIK NA PELET FERROLI
 
U ponudi su dva gorionika na pelet, snage do 34 kW i 55 kW.
Veoma je bitno da se koristi kvalitetan pelet, izrađen od drveta, koji garantuje ravnomeran i stabilan rad, i najmanju potrošnju u kilogramima.
 
Na gorionike na pelet Ferroli možete povezati sobni termostat, čime obezbeđujete da u sobama imate konstantnu temperaturu. Kada se dostigne željena temperatura, gorionik se gasi, a kada se spusti, ponovo se pali. Na ovaj način se štedi gorivo, a korisnici konačno imaju pravi komfor grejanja.
 
Gorionik na pelet u kompletu sadrzi
 
♦ Gorionik
♦ Automatiku
♦ Transporter
♦ Motor
 
Zbog sve veće pažnje koja se posvećuje alternativnim sistemima grejanja i činjenici da su cene peleta u poslednjih nekoliko godina znatno manje od fosilnih goriva, sve više i više potrošača postaje zainteresovano za upotrebu gorionika na pelet.
 
Za razliku od gasa ili gorionika na tečno gorivo, gorionik na pelet je gorionik na čvrsto gorivo. U njemu se drveni peleti pretvaraju u grejnu ili toplotnu energiju. Ta energija se onda može koristiti za grejanje vaših prostorija i za zagrevanje sanitarne tople vode.
 
U osnovi, kotao sa integrisanim gorionikom na pelet je konstruisan kao konvencionalni kondenzacioni ili nisko-temperaturni kotao. Značajna razlika je u snabdevanju gorivom, zato što se peleti kao čvrsta materija moraju prebaciti iz skladišta peleta u komoru za sagorevanje.
 
To se obično vrši potpuno automatski: bilo putem vijčanog transportera ili snažnog ventilatora za usisavanje. Dovedeni u komoru za sagorevanje, peleti se pale pomoću upaljača ventilatora sa vrućim vazduhom.
 
Gorionici na pelet koji se posebno montiraju na kotlove rade na sličnom principu, s tim što su prilikom projektovanja takvog kotla korišćeni principi koji se primenjuju i kod gorionika na ulje i naftu. Skladištenje goriva i sam gorionik su odvojeni jedni od drugih, pri čemu je dovod automatski.
 
Ovaj uređaj na pelet je klasifikovan kao "brzo podesivi", tj. dovod goriva se zaustavlja kada se u prostoriji dostigne željena temperatura, dođe do pregrevanja uređaja ili u slučaju kvara (npr. prekida napajanja) kotla. Kao rezultat toga, uređaj za zaštitu od toplotnog pražnjenja nije potreban.

 

 

 

Slični proizvodi