Toplotna pumpa vazduh voda inverter monoblok R410 FERROLI RVL 5-16kW

Toplotna pumpa vazduh voda FERROLI 5-16kW cena i kvalitet

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
RVL-I PLUS 5
RVL-I PLUS 7
RVL-I PLUS 9
RVL-I PLUS 12
RVL-I PLUS 14
RVL-I PLUS 16
RVL-I PLUS 12T
RVL-I PLUS 14T
RVL-I PLUS 16T
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Artikl više nije dostupan. Kliknite OVDE da vidite našu ponudu toplotnih pumpi.
 
Toplotne pumpe su uređaji koji imaju sposobnost prenosa energije. Pumpe prenose energiju koju uzimaju iz spoljašnje sredine i prebacuju je u unutrašnjost objekata odnosno na mesta u kojima je potrebno grejanje ili hlađenje.
 
Toplotna pumpa vazduh voda inverter FERROLI RVL karakteristike:
 
Ova serija toplotnih pumpi vazduh voda zadovoljava potrebe zimskog i letnjeg klimatizovanja stambenih i komercijalnih instalacija srednje snage.
Sve jedinice su pogodne za spoljnu montažu i mogu proizvoditi vodu do 60°C, i mogu se koristiti za indirektnu proizvodnju sanitarne tople vode preko spoljnjeg rezervoara.
Karakteristika uređaja je DC inverterski kompresor koji omogućava modulaciju kapaciteta od 30% do 120% nominalnog kapaciteta i kompletni su sa hidrauličkim kompletom koji uključuje sve bitne komponente za brzu i sigurnu instalaciju.
Mogu se koristiti kao jedini izvor energije sistema ili integrisani sa drugim izvorima, kao što su električni grejači ili kotlovi.
Svi uređaji se isporučuju sa temperatuskom sondom za rezervoar za sanitarnu toplu vodu (STV) i sondom za spoljašnju temperaturu vazduha (već instalirana na uređaju).
Svi uređaji su precizno izgrađeni i individualno testirani u fabrici.
Instalacija zahteva samo električne i hidraulične priključke.
 
Kako radi toplotna pumpa?
 
Toplotna pumpa crpi energiju iz spoljnjeg vazduha, nakon čega se predaje sistemu grejanja u vidu toplotne energije.
 
Procedura je prilično jednostavna. Iz obnovljivog izvora (vazduh) energija ulazi u isparivač pumpe. Zatim kroz sistem cevi gas koji je preuzeo energiju ide u kompresor gde rastu pritisak i temperatura. Sledeći korak se dešava u zatvorenom sistemu izmenjivača u kome toplota gasa prelazi na sistem za grejanje ili hlađenje. Nakon što preda toplotu gas se vraća na svoju prvobitnu temperaturu i ponovo ide u isparivač kako bi proces počeo ponovo.
 
Da bi se voda u sistemu grejanja zagrejala, potrebna je znatno manja količina električne energije u odnosu na proizvedenu toplotnu energiju. Rezultat toga su drastično smanjeni računi za struju.
 
Šta predstavljaju COP i EER?
 
COP vrednost kod toplotnih pumpi predstavlja odnos trenutnog toplotnog učinka koji toplotna pumpa ostvaruje i trenutnog električnog učinka koji se konzumira u datom trenutku.
 
U slučaju toplotnih pumpi vazduh voda COP vrednost se kreće oko vrednosti 3, 4 pa čak i do 5, što nam govori da se u datom trenutku proizvodi toplotnu energiju koja je 5 puta veća od količine električne energije koja se koristi. Analogno tome EER vrednost predstavlja isti odnos u letnjem periodu, kada toplotna pumpa radi u režimu hlađenja. Vrednosti SCOP i SEER su uvedene da bi nam dale pregled za celu sezonu, pa su tako i proistekli nazivi sezonski COP i sezonski EER.
 
Šta je energetska efikasnost doma?
 
Biranje sistema grejanja sa toplotnom pumpom je odlična prilika za povećanjem energetske efikasnosti Vašeg doma, ali i njegove tržišne vrednosti.
 
Energetski pasoš zgrade rangira građevinske objekte po potrošnji električne energije, kao što su i električni kućni aparati rangirani po kategorijama u zavisnosti od toga koliko su energetski efikasni i obavezan je u Evropskoj uniji.
 
Prilikom korišćenja sistema sa obnovljivim izvorom energije savetuje se da na objektu postoji odgovarajuća toplotna izolacija kako bi se smanjili toplotni gubici u zimskom periodu, odnosno dobici toplote u letnjem periodu.

Slični proizvodi