Kotao na Pelet BURNiT PELL EASY 20 - Deutsche Technologie

Kotao na Pelet BURNiT PELL EASY 20 kW Super cena Srbija

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
KOTAO PELL EASY 20
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
216.615,60
259.938,72
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Kotao na pelet Burnit Pell Easy
 
Grejanje putem kotla na pelet je jednostavan, jeftin i automatizovan način centralnog grejanja koji sje sve više zastupljeniji.
 
Kotlovi na pelet su sve popularniji jer je cena samog grejanja niska. Visoka cena drugih energenata i ekonomičnost potrošnje pri grejanju na pelet čine ovaj način grejanja sve zastupljenijim. 
 
Kotao na pelet burnit pell easy karakteristike:
 
♦ Ekološki i visoko efikasni kotao na pelet Pell Easy projektovan je za sagorevanje drvenog peleta.
♦ Vodena obloga potpuno prekriva komoru za sagorevanje. Stopa efikasnosti dostiže 92%.
♦ Odobreno u saglasnosti sa EN 303-5, class 5.
♦ Telo kotla je izrađeno od visokokvalitetnog čeličnog lima debljine 5mm za komoru za sagorevanje i 3mm za vodeni plašt.
♦ Ekološki vrhunski kotao na pelet. Drvni pelet korišćen kao gorivo je obnovljivo gorivo sa minimalnim emisijama ugljenika i efikasnošću potpunog sagorevanja.
♦ Automatski. Sve funkcije kotla su potpuno automatizovane – za normalan rad kotla nije potrebna ljudska intervencija. Usled poboljšanog algoritma sa opcionim podešavanjem mnoštva parametara, sistem može biti fino podešen prema bilo kom posebnom grejnom sistemu radi postizanja optimalne efikasnosti i potrošnje goriva.
 
 
Kotao na pelet
 
Grejanje na pelet je dostupno u poluautomatskoj i potpuno automatskoj verziji. U poluautomatskom sistemu grejanja na pelet korisnici moraju ručno puniti rezervoar za skladištenje peletima. Odatle se gorivo transportuje do komore za sagorevanje.
 
Potpuno automatska verzija čini ovaj posao lakšim. Umesto toga, gorivo prolazi kroz transportni sistem iz skladišnog prostora kotla na pelet direktno u kotao bez intervencije korisnika sistema.
 
Pored skladišnog prostora ili kontejnera za skladištenje i transportnog sistema, kotao na pelet sastoji se od čvrstog kućišta, komore za sagorevanje sa materijalom otpornim na toplotu, vijka za ubacivanje peleta, kao i izmjenjivača toplote.
 
Efikasno sagorevanje i naročito visok stepen efikasnostiposti se postižu dovođenjem primarnog i sekundarnog vazduha za sagorevanje preko protokomera sa senzorom za pritisak.
 
Pre započinjanja procesa sagorevanja, pelet se transportuje u komoru za sagorevanje. Ako se komora za sagorevanje napuni, automatsko paljenje počinje process sagorevanja.
 
Ugrađena lambda sonda kao i senzori temperature izduvnih gasova prate proces sagorevanja i osiguravaju da pelet optimalno i potpuno sagoreva. Sa proizvedenom toplotnom energijom, integrisani izmenjivač toplote se zagreva, nakon čega se ta toplota prenosi na vodu u sistemu grejanja.
 
Fino zrnasti ostaci drveta se kompresuju pod visokim pritiskom i sabijaju, koji se nakon toga presuje u cilindričnu formu. Sirovi materijal se skladišti i transportuje kada je dovoljno suv. Apsolutno suvo skladište je  neophodno, jer je ovo jedini način da se obezbedi kvalitetno gorivo, i da se dobije besprekorno i efikasno sagorevanje.
 
 

Slični proizvodi