Gasni kotao FERROLI DOMINA N fasadni i dimnjacki kombinovani

Gasni konvencionalni kotao FERROLI DOMINA N fasadni

* Usled čestih poskupljenja, ne možemo garantovati tačnost cena. Molimo, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.
** Expont doo nastoji da bude precizan u opisu proizvoda. Opisi nisu uvek kompletni, i mogu sadržati greške.

Naziv
Dimenzije
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N C 20 - 22,0 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N C 24 - 25,8 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N C 28 - 30,8 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N C 32 - 34,4 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N F 20 - 21,5 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N F 24 - 25,8 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N F 28 - 30,0 kW
Konvencionalni gasni kotao DOMINA N F 32 - 34,4 kW
Daljinski upravljač ROMEO
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

PROIZVOD VIŠE NIJE DOSTUPAN.
 

Kliknite ovde da vidite našu ponudu gasnih kotlova. 

 

Kombinovani fasadni gasni kotao FERROLI DOMINA N za centralno grejanje i proizvodnju sanitarne tople vode 

Dostupan u dve varijante:

 • DOMINA N  C –sa otvorenim ložištem, prirodnom promajom - dimnjački
 • DOMINA N  F –sa zapečaćenim ložištem, prinudnom - veštačkom promajom (ventilatorom) - fasadni 

Osnovne tehničke karakteristike: 

 • Bitermički bakarni izmenjivač toplote (sa proizvodnjom vode na dve temperature)

 • Kombinovana komadna tabla: točkići, dugmad i LED svetla omogućavaju brzo i jednostavno rukovanje kotlom

 • Podesivi rad i u režimu grejanja i u režimu tople sanitarne vode, pored mogućnosti planiranja temperatura prostorija i  sanitarne vode, temperatura se može podešavati postepeno kako prilazi zadatoj temperaturi – poboljšan komfor i smanjena potrošnja gasa. Praćenje parametara kotla i restart putem daljinskog

 • Može se kombinovati sa podesivim daljinskim upravljačem

 • EKO / COMFORT režim rada: izbor Comfort režima sve vreme održava izmenjivač toplim na 35 °C- povremeno paleći kotao na minimum, drastično smanjivajući vreme čekanja za zagrevanje tople sanitarne vode

 • Moguće povezivanje na solarne sisteme: integrisano upravljanje kombinovanom proizvodnjom STV. Voda koja dolazi iz solara je pametno i precizno dogrejana od strane kotla samo u slučaju da je temperatura vode ispod željene temperature, time čuvajući energiju van solarne sezone kad je voda samo pregrevana od solara

 • Automatski antifrost režim podrazumeva da kotao uvek održava temperaturu iznad 6 °C (pod uslovom da je kotao priključen na struju i gas) , kada temperatura dostigne 6 °C kotao se automatski pali iako je u stand-by modu

 • 3-brzinska pumpa sa anti-zaustavnom funkcijom: uključuje se na nekoliko sekundi u slučaju 24 časovne neaktivnosti

 • Hidraulički by-pass kao standard (obezbeđuje minimalni protok kroz izmenjivač u svakom trenutku)

 • Atmosferski gorionik od nerđajućeg čelika AISI 304 - Č4580

 • Zaštita ventilatora od vlažnog vazduha putem prekidača pritiska vazduha

 • Kompaktnih dimenzija što omogućava instalaciju i na mestu gde je prostor ograničen

 • Stepen zaštite IPXS5D, što predstavlja odličnu električnu zaštitu aparata

 • Izolovan ekološkom izolacijom (bez formaldehida)

 •  

Uskoro novi kotao Ferroli DIVATECH D! 

Razlike između gasnih kotlova Ferroli Domina N i Divatech D:

 1. Dimenzije kotlova: kod novog kotla Divatech D povećana je dubina kotla sa 230mm na 330mm jer su kućišta standardizovana za oba modela(24 i 32)
 2. Pored postojećih modela od 24-32 proizvodiće se i model 37 ( kapaciteta 37 kW).
 3. Tip izmenjivača je promenjen: sa „bitermičkog“ izmenjivača toplote prelazi se na „dupli izmenjivač“ koji odvaja krug grejanja i proizvodnje sanitarne tople vode.
 4. Divatech D će imati novi kontrolni panel, koji ima novu funkciju koju Domina nije imala: „Temperature compensation function“. Ona omogućava povezivanje na spoljni senzor temperature (koji se kupuje kao dodatak), uz pomoć koje kotao automatski prilagođava potrošnju gasa prema spoljašnjim uslovima, tj. automatski modulira kapacitet.
 5. Divatech D ima novi sistem sagorevanja, kao i novi hidraulični blok koji je preuzet sa kotla Bluehelix tech rrt, kojeg odlikuje lakše održavanje, tj. prilikom čišćenja filtera i eventualnog menjanja protokomera nije potrebno odvojiti cevi sa kotla. Konekcije za gas više nisu ½, već ¾.
 6. Pošto konekcije dimovoda nisu menjane, Divatech D koristi isti dimovod kao i kotao Ferroli Diva (kojeg nemamo na lageru). Novi dodaci su spoljni senzor temperature kao i priključni set  za cevi

Gasni kotlovi su mini kotllarnice koje imaju sve potrebne elemente za nesmetano funkcionisanje i automatizovan rad sistema centralnog grejanja kao i pripreme sanitarne tople vode (STV). Zidni gasni kotao je najčešći kod sistema grejanja u stambenim i poslovnim prostorima. Gasni kotlovi zauzimaju malo mesta, tako da naženje mesta za gasni kotao, bilo kondenzacioni ili konvencionalni, u Vašem domu neće prestavljati problem. Sve veći broj gasnih kotlova ima mogućnost zagrevanja sanitarne tople vode te imate mogućnost izbora modela prema potrebi za STV, pa se i tu ostvaruje značajna ušteda u potrošnji elelktrične energije. Imaju relativno niske cene, kao i  jednostavnu  i jeftinu montažu.

Konvencionalni gasni kotlovi se dele na dva tipa:

Samo grejanje: ovi sistemi su prilično slični starim, tradicionalnim kotlovima, jer uključuju rezervoar za sanitarnu toplu vodu i prateću opremu. Ovaj sistem je za Vas ako imate dovoljno mesta za smeštanje prateće opreme i ukoliko imate potrebu za čestim otvaranjem više slavina istovremeno. Pritisak vode neće opadati i porodica neće ostati bez tople vode. 

Kombinovani: ovi sistemi su odlični ukoliko imate ograničen prostor u Vašem stanu. Kombinovani kotlovi su najkompaktnija opcija i ne zahtevaju dodatni rezervoar za sanitarnu toplu vodu, tako da se mogu smestiti u kuhinjski ormar, a sanitarna topla voda se na zahtev dobija direktno iz mreže. Oni su najbolje rešenje za stanove  do dva kupatila, jer ukoliko je istovremeno otvoren veliki broj slavina dolaziće do smanjenja pritiska vode.

 

 

 

 

Slični proizvodi