Elektricni kotao VAILLANT EloBLOCK/2

Elektricni kotao VAILLANT EloBLOCK/2

* Expont doo nastoji da bude što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

Naziv
Dimenzije
VE 6
VE 9
VE 12
VE 14
VE 18
VE 21
VE 24
Cene
Veleprodajna cena
Maloprodajna cena
70.920,00
85.104,00
72.220,00
86.664,00
73.520,00
88.224,00
79.630,00
95.556,00
81.860,00
98.232,00
86.500,00
103.800,00
88.230,00
105.876,00
Dodaj u korpu

Preporučite prijateljima:

Električni kotao Vaillant eloBLOCK/2
 
 
NOVA GENERACIJA ELEKTRIČNOG ZIDNOG KOTLA ZA CENTRALNO GREJANJE
 
Vaillantovi električni kotlovi za centralno grejanje pružaju savremen način grejanja stanova i porodičnih kuća. Rad ovih uređaja je sasvim automatizovan i gotovo nečujan. Uređaji su takođe u potpunosti opremljeni sa svim radnim i sigurnosnim elementima.
 
Sekvencijalnim paljenjem ogrevnih spirala sprečeni su neželjeni impusi u električnoj mreži prilikom uključivanja/isključivanja uređaja. Budući da je ovde reč o električnoj energiji, naravno da je rad ovih uređaja u potpunosti ekološki, da im za njihov rad nije potreban dimnjak i da ih je moguće montirati i u najmanje prostore jer ne koriste vazduh za sagorevanje. Za još veću udobnost uređaj je moguće kombinovati sa sobnim termostatom ili sa indirektno grejanim rezervoarom.
 
Električni kotao Vaillant eloBLOCK/2 prednosti:
 
♦ rad uređaja je sasvim automatizovan i gotovo nečujan
♦ sekvencijalno paljenje ogrevnih spirala uz modulacioni rad
♦ uređaj je opremljen sa svim radnim i sigurnosnim elementima
♦ ekološki čist rad
♦ nije potreban dimnjak
♦ mogućnost povezivanja u kaskadu (modeli 24 kW i 28 kW)
♦ mogućnost rada u zavisnosti od spoljašnje temperature uz upotrebu originalnog pribora
♦ jednostavno održavanje
♦ moderan dizajn
♦ kombinacija sa sobnim termostatom calorMATIC 240
♦ za modele od 6 i 9 kW moguć monofazni priključak, za ostale modele neophodan je trofazni priključak
mogućnost povezivanja eloBLOCK-a sa indirektno grejanim rezervoarom uz korišćenje originalnog pribora
 
Električni kotlovi rade na sličnom principu kao i gasni kotlovi. Međutim, umesto da koriste gas kao gorivo za zagrevanje vode u sistemu centralnog grejanja, oni koriste električnu energiju. U varijanti kombinovanog električnog kotla, ovi sistemi grejanja pružaju veliku uštedu u prostoru pošto se u jednom uređaju može dobiti kotao za zagrevanje sanitarne tople vode i kotao za centralno grejanje.
 
Operativno, električni kotao je pogodna procesna jedinica koju je moguće lako kontrolisati i koja ne zahteva prostor za skladištenje goriva niti dimovod i dimnjak za izduvne gasove. Dovoljna je samo prirodna promaja, nema potrebe za ventilatorom za dovodjenje svežeg vazduha, pa je samim tim kotao dosta tiši.
 
Električni kotao se oslanja na struju kako bi proizveo toplotu, a oni mogu biti vrlo efikasni za zagrevanje kuće i sanitarne tople vode. Električni kotlovi mogu biti postavljeni bilo gde u Vašoj kući jer nemaju potrebu priključenja na dimnjak koji je potreban za rad kotlova kod kojih se odvija proces sagorevanja, pa samim tim i ne moraju biti postavljeni u blizini spoljnog zida. Umesto toga, oni se mogu postaviti u centar Vašeg doma ili na bilo koji drugi način koji Vam se stvarno dopada. Kotlu takođe nije potreban rezervoar za gorivo poput ulja ili propana. To znači da ćete uštedeti prostor koji bi skladište ili rezervoari zauzeli.

 

 

Slični proizvodi